Druga generacija Founders ABCDeep Tech Startup Support programa polako se približava samom kraju akceleratorskog puta!

Akcelerator program za podršku razvoju deep tech startapa iz zemalja Zapadnog Balkana i Mađarske razvijen je u okviru međunarodne inicijative The Alliance of Boundary Crossing for Deep Tech – ABCD, i nakon uspešnog pilotiranja u 2023. godini, nastavljena je uspešna implementacija i u 2024. Druga generacija programa trajala je 8 nedelja, a odabrano je 11 startapa koji su program uspešno i završili:

 1. Merakzy
 2. Meditera
 3. SavAntiVir
 4. SremCath
 5. CAPTEC Medical
 6. SentimentScope
 7. Hexagon Startup Design
 8. Simple Mobile Solutions
 9. Leather & Hide
 10. Flourish
 11. Klima AC

Tokom programa, učesnici su radili na adaptaciji i poboljšanju biznis modela, uvežbavanju efektivnog pitch-a i razumevanju sopstvenih finansija i važnosti planiranja, dobrih projekcija i budžetiranja. Teme obuhvaćene redovnim sesijama uključile su: problem/solution fit; pitch; value proposition; impakt i održivost; tržište i konkurencija; go-to-market strategija i prodaja; tim, ključni partneri i resursi; finansije i investicije.
Redovne sesije tokom programa bile su interaktivne, omogućavajući učesnicima da direktno rade na poboljšanju svog poslovanja. Sesijama su prisustvovali i uspešni preduzetnici i startapi, koji su podelili značajna iskustva vezana za konkretne teme i posavetovali učesnike programa o planiranju razvoja poslovanja. Takođe, učesnici su imali priliku da individualno rade sa mentorima, kako bi dodatno unapredili određene elemente svoje poslovne prilike i što bolje se pripremili za pitch.

U utorak, 25. juna, održan je Pitching Dry-Run, online događaj u okviru kog su učesnici programa predstavili svoja inovativna rešenja žiriju sačinjenom od non-HEI predstavnika ABCD konzorcijuma. Svi učesnici su uložili trud i energiju i strpljivo odgovarali na brojna pitanja žirija, ali su na kraju morala biti odabrana 3 najbolja startapa za finalni pitch, koji će biti održan u petak, 5. jula, u Eszetrgomu, Mađarska.

Čestitke ovog puta idu timovima Merakzy, Flourish i CAPTEC Medical, i želimo im mnogo sreće u finalu, kada će imati priliku da se bore za nagradu u iznosu od 10,000 EUR!

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima
Table of content
Related articles