Prema poslednjim podacima (novembar 2023., Exploding Topics), 16% startapa na globalnom nivou propada zbog finansijskih problema i nerazumevanja prave vrednosti rešenja koja razvijaju!
Finansijska (ne)pismenost je često kamen spoticanja za ozbiljniji rast i razvoj poslovanja, a veliki broj timova usputno uči o ovoj oblasti i ne posvećuje dovoljno pažnje finansijskom planiranju i budžetiranju, što rezultuje neadekvatnom raspodelom resursa i bespotrebnim finansijskim krizama.

Donošenje informisanih, utemeljenih i pametnih odluka postiže se finansijskom pismenošću, razumevanjem smislenog trošenja i ulaganja, i shvatanjem sopstvenih finansija i stvarnih rizika koje donosi svaka poslovna odluka.
Preciznost i finansijska oštroumnost su ključ za uspešan razvoj startapa, a najnoviji program podržan od strane OTP banke – FInsight, upravo to i obezbeđuje.

FInsight – powered by OTP banka Srbija, zajednički se sprovodi u organizaciji EPICentra i Inovacionog centra Banja Luka, a osigurava održivost i stabilnost startapima kroz finansijsko opismenjavanje i osposobljavanje za donošenje ispravnih odluka. Cilj programa je pružanje podrške u dostizanju finansijske stabilnosti i sticanju važnih preduslova za pregovore sa investitorima, širenje i razvoj poslovanja.

FInsight je jedinstveni besplatni, online, interaktivni mentorski program koji će podržati do 20 odabranih startapa iz Srbije i Bosne i Hercegovine na putu finansijskog opismenjavanja. Učesnici će steći uvid u pravilno finansijsko planiranje i upravljanje novčanim tokovima, precizno budžetiranje i predviđanje, i proaktivno upravljanje rizikom.
Ogromna prednost programa su ’1 na 1’ konsultacije sa vodećim ekspertima iz oblasti finansija, kao i prateći networking događaji, a sve osmišljeno sa ciljem efikasne pripreme za rast, globalni razvoj i globalna tržišta.

Prijave su otvorene na linku, do 24. decembra 2023. godine, a pozivamo startape:

✔️ Iz Srbije i Bosne i Hercegovine,

✔️ Registrovane u prethodne 4 godine,

✔️ Sa B2B ili B2B2C personalizovanim inovativnim rešenjima i funkcionalnim prototipom ili MVP-em,

✔️ Iz domena podataka, digitalne transformacije i operativne efikasnosti, ali i iz drugih industrijskih oblasti,

da se što pre prijave!

Donesite pametnu odluku za sebe i svoj tim, izgradite kredibilitet i osigurajte da vaš startap raste na održiv i stabilan način – prijavite se za učešće u FInsight programu!

Za više informacija posetite stranicu

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima
Table of content
Related articles