Nedavno je počeo program podrške deep tech startapima, koji EPICentar, zajedno sa drugim projektnim partnerima, sprovodi u okviru inicijative ABCD. Program će trajati do decembra, a ima za cilj pružanje edukativne i mentorske podrške odabranim startapima iz različitih deep tech oblasti, i pružanje sigurne i čvrste baze za dalji rast i razvoj poslovanja.

A ko su timovi koji su prošli selekciju i koji će nam se pridružiti u ovoj preduzetničkoj i inovativnoj avanturi u narednom periodu?

3Dwitness.io je specijalizovan za kreiranje 3D rekonstrukcija događaja i procedura, pre svega za upotrebu u pravne svrhe, poput sudskih predmeta i istraga. Njihova usluga pomaže advokatima, sudijama i forenzičkim stručnjacima da vizualizuju složene događaje, pomažući tako u donošenju pravednih odluka i presuda.

DiagnosticON je sistem za procenu rizika zasnovan na veštačkoj inteligenciji, koji će automatizovati i poboljšati otkrivanje ranih znakova ozbiljnih kratkoročnih komplikacija koje dovode do tridesetodnevne rehospitalizacije nakon akutnog infarkta miokarda, na osnovu karakteristika pacijenta i EKG nalaza.

Perun Lab je pionir revolucionarne tehnologije koja naučnicima daje priliku da rade na terenu, umesto u laboratoriji. Njihova inovacija, koju pokreću specijalizovani diskovi, proširuje svoju primenu izvan tradicionalnih laboratorija, omogućavajući opsežne reakcije, što je čini jedinstvenom za rad i korišćenje na terenu.

GENITOR transformiše industriju krečenja u zatvorenom prostoru, pomoću robotskih rešenja vođenih veštačkom inteligencijom koja automatizuju proces krečenja. Fokus je na komercijalnim firmama i velikim građevinskim stambenim objektima, kojima se nudi jedinstvena kombinacija modularnog dizajna, intuitivnog AR interfejsa i inteligentne autonomije. Tehnologija ima za cilj značajno smanjenje troškova rada i rešavanje problema nedostatka kvalifikovane radne snage u industriji.

Mediclab je mnogo više od jednostavnog laboratorijskog informacionog sistema (LIS). Omogućava laborantima potpunu kontrolu nad sistemom, lekarima najbolje radno iskustvo, a pacijentima minimalnu šansu za greške u rezultatima testova. Oni olakšavaju rad uz najbolje moguće rezultate.

COMPOSMARTECH radi na razvoju pametnog kompostera, namenjenog preradi organskog otpada. Zajedno sa komposterom donose novu tehnologiju u oblasti upravljanja otpadom i poljoprivrede. Komposter predstavlja kombinaciju hardvera i softvera.

Originals Digital se fokusira na osnovnu ideju pojednostavljenja logistike. U svetu logistike, ljudi mnogo zavise od telefonskih poziva, čekanja za dobijanje ponuda i međusobnih takmičenja u pronalaženju kapaciteta. Mnogo je praznih kamiona koji se voze unaokolo, što nije efikasno i stvara mnogo otpada. Ovaj tim pokušava da pomogne svim stranama da optimizuju raspoloživi kapacitet kamiona.

Ponosni smo na timove sa kojima ćemo imati priliku da sarađujemo, naročito imajući u vidu raznovrsnost industrija i deep tech oblasti iz kojih dolaze. Svima želimo mnogo sreće u programu!

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima
Table of content
Related articles