Mnogi urgentni globalni izazovi, kao što su klimatske promene, održiva proizvodnja hrane, bezbedna pijaća voda, i generalno zdravlje i blagostanje ljudi, u snažnoj su korelaciji sa uspešno komercijalizovanim rešenjima zasnovanim na naučnim dostignućima i inženjerskim inovacijama, objedinjenim u nazivu ‘’Deep Tech’’.

Deep Tech uključuje veštačku inteligenciju, napredne materijale, blokčejn, biotehnologiju, robotiku, dronove, fotoniku i kvantno računarstvo, ali se pritom ne ograničava na ove oblasti.

Iako su akademske institucije kolevka izuzetno talentovanih pojedinaca i revolucionarnih tehnologija, postojeći potencijal je još uvek daleko od toga da bude u potpunosti priznat i podržan. Čak i kada se prepozna vrednost Deep Tech-a, ove tehnologije često izlaze iz laboratorija pre nego što budu dovoljno razvijene i, samim tim, komercijalno održive.

  • Većina inicijativa, fokusiranih na komercijalizaciju tehnologija, nije optimizovana za specifične potrebe Deep Tech-a.

  • Deep Tech karakteriše mnogo duži vremenski period od najranijih faza tehnološkog razvoja do demonstracije u realnom okruženju, a potom i do razvoja u oblik proizvoda koji je dostupan krajnjim korisnicima.
  • Kreirali smo sistem podrške prilagođen potrebama Deep Tech timova u ranoj fazi razvoja, koji im omogućava da razviju svoje tehnologije na osnovu stvarnih potreba potrošača i transformišu identifikovane mogućnosti u održiva poslovanja.
Inovacije

Urgentni globalni izazovi su u snažnoj korelaciji sa uspešno komercijalizovanim Deep Tech rešenjima.

Održivost

Ciljevi održivog razvoja obuhvataju ekonomski, ekološki i društveni prosperitet, koji su neraskidivo povezani sa tehnološkim razvojem.

Preduzetništvo

Preduzetništvo je ključan faktor u podsticanju društvenih i ekonomskih promena i poboljšanju uslova rada i načina života ljudi.